Rotat ja hiiret

Kaikkina vuodenaikoina liikkuvat rotat ja hiiret aiheuttavat merkittäviä vahinkoja rakennuksille mm. puremalla sähköjohtoja (tulipaloriski) tai jyrsimällä muovisen vesijohdon puhki, jolloin vettä valuttava vesijohto aiheuttaa rakenteille merkittävää vahinkoa. Rotat ja hiiret sotkevat ja saastuttavat myös liikkumisalueitaan ulostamalla ja virtsaamalla sekä levittämällä taudinaiheuttajia.

Rottien torjunta ja hiirien torjunta suoritetaan aina tapauskohtaisesti huomioiden kohteen ja kemikaalilain asettamat vaatimukset. Työ tehdään torjunta-aineilla ja/tai torjunta-aineettomilla ratkaisuilla kiinteistön alueella. Usein ansoja asennetaan välikatolle, terassien yhteyteen, jätekatokseen, varastoon ym. oletettuihin jyrsijöiden oleskelupaikkoihin.

Ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä jäteastioiden tulee olla irti seinästä, eikä niitä saa täyttää yli. Rakennusten seinustojen tulee olla tyhjinä ylimääräisistä tavaroista ja vapaina kasvillisuudesta. Maahan pudonneet marjat ja hedelmät on hyvä poistaa välittömästi. Muista myös estetyttää vahvalla metalliverkolla jyrsijöiden kulkuaukot rakennuksiin kuten tuuletusraot.

Hiiri mahtuu kulkemaan 1 cm kokoisesta raosta ja nuoremmat yksilöt hieman pienemmistä aukoista. Rotta isokokoisempana mahtuu n. 2 cm kokoisesta reiästä.

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency