Luteiden torjunta

Luteiden eli lutikoiden torjunta pitkällä kokemuksella ja luotettavalla ammattitaidolla Nopestilta. Tarjoamme lutikoiden torjuntaa koko Suomen alueella.

Toimistomme sijaitsevat seuraavilla paikkakunnilla: Kotka, Lappeenranta, Mikkeli, Hyvinkää ja Lahti, joista käsin palvelemme asiakkaitamme. Toimialueeseemme kuuluu koko Suomi, mutta päätoiminta-alueitamme ovat pääkaupunkiseutu ja Uusimaa, Varsinais-Suomi, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Etelä-Savo ja Etelä-Karjala.

Kun tarvitset ammattitaitoista ja nopeaa luteiden torjuntaa, ota yhteyttä Nopestin asiantuntijaan.

kysy lisää luteiden torjunnasta!

Luteiden eli lutikoiden torjunta

Yleis- ja kansankieleen on jäänyt sitkeästi virheellisesti luteiden torjunta, kun oikeasti tarkoitetaan lutikan torjuntaa. Luteet ovat hyönteislahko, jossa on yhteensä 553 erilaista ludetta ja jotka ovat harmittomia ihmiselle.
Sen sijaan lutikka on se ainoa oikea laji, joka imee ihmisestä verta. Ja vaikka aina puhutaan lutikan puremista, ne eivät pure koska niillä ei ole leukoja, saati hampaita. Lutikalla on imukärsä, jolla se pistää ihmistä ja imee verta ravinnokseen. Lutikka on vaikeimmin torjuttava tuhoeläin/hyönteinen, mutta Nopest tarjoaa asiantuntevaa apua nopeasti ja ammattitaitoisesti. Käytämme tehokkaita ja nykyaikaisia torjuntakeinoja, lisäksi käytössämme on myös lutikkakoira.

Epäiletkö lutikoita? Ota yhteyttä!


Näin homma toimii

Ota meihin yhteyttä joko soittamalla tai lähettämällä sähköpostia tai yhteydenottolomakkeen kautta. Lutikkatorjunta lähtee aina tunnistuksesta liikkeelle. Paras keino tunnistamiseen on joko kuva tai näyteyksilöstä. Tätä kautta saadaan selvyys, että kyseessä on lutikka eikä mikään muu hyönteinen.

Mikäli kyseessä on lutikka, sovitaan torjunnasta asiakkaan kanssa. Ensimmäisenä lähetetään asukastiedote, jossa kerromme mitä pitää tehdä kotona ennen torjunnan aloittamista. On ensiarvoisen tärkeää, että antamiamme ohjeita noudatetaan ja voimme tehdä työt tarvittavassa mittakaavassa. Tällöin myös torjuntaprosessista tulee lyhyt ja lutikoista päästään eroon.

Kerros- ja rivitaloissa viemme asioita isännöitsijän kanssa eteenpäin. Tyypillisesti yhdessä asunnossa on lutikkaongelma. Teemme kirjallinen kyselyn kiinteistön asukkaille, jossa pyydetään ilmoittamaan lutikkahavainnoista. Vastausten havainnot kootaan yhteen, jonka pohjalta ilmoitamme isännöitsijälle suositukset tulevan torjunnan mittakaavasta.

Isännöitsijän kanssa päätetään lutikkakoiran käyttämisestä havainnoista ilmoittaneissa huoneistoissa. Koiran avulla saadaan erittäin tarkka kuva siitä missä on lutikoita. Koira on paras löytämisessä, sillä tarkan hajuaistinsa ansiosta se löytää lutikan myös rakenteista.

Talon asukkaille kerrotaan tiedotteella torjunnoista.

Lajin ominaisuuksiin kuuluu paastoaminen, aikuinen lutikka voi olla 8 kuukautta syömättä ja lymyillä pistorasian takana. Syötyään itsensä kylläiseksi ihmisverta, se voi käydä munimassa jälkeläisiä ja vetäytyä sen jälkeen taas rakenteisiin.

Ensimmäisellä käyntikerralla tehdään kartoitus ja torjunta aloitetaan ansojen ja sänkysuojauksien asettamisella. Jos ongelma on pieni voidaan tehdä myös höyrytys.

Tarkastuskäynti tehdään noin 2 viikon kuluttua aloituksesta.

Kolmas käynti tehdään siitä kuukauden kuluttua. Tuolloin tarkastetaan tilanne ja päätetään torjunta, tai mikäli vielä on ongelmia, sovitaan vielä lisäkäynnistä. Viimeisen käynnin jälkeen kohteeseen jätetään vielä ansat paikoilleen sekä sänkysuojaukset, joita suositellaan pitämään varmuuden vuoksi vielä useamman kuukauden torjunnan lopettamisen jälkeen. Tällä varmistetaan, että kaikki lutikat on saatu hävitettyä kohteesta.

Mikäli jotain vielä ilmenee, pitää ottaa yhteyttä uudestaan.

Ota yhteyttä!


Tiesitkö tämän lutikasta?

  • Lutikka on vaikeimmin torjuttava tuhoeläin / hyönteinen, sen resistenssin ja lisääntymiskyvyn takia.
  • Lutikan kehitys munasta lisääntymiskykyiseksi aikuiseksi kestää noin 2 kuukautta.
  • Lutikka kuolee -20 celsiusasteessa lämpötilassa noin viikon jälkeen. +55,5 celsiusasteen lämpötilassa lutikan proteiini kehossa hajoaa ja se kuolee.
  • Lutikka selviää jopa 8 kuukautta yhdellä veriaterialla.


Miksi lutikkatorjunta meiltä?

  • Ammattitaitoinen ja kokenut henkilökunta
  • Nopea reagointi, olemme yhteydessä asiakkaaseen heti saman päivän aikana yhteydenotosta.
  • Lutikkakoira
  • Tehokkaat ja nykyaikaiset torjuntakeinot
  • Kilpailukykyinen hinta


Tilaa lutikkatorjunta meiltä

Kun lutikkaongelma ilmenee, ota yhteyttä Nopestin torjunnan ammattilaisiin ja hoida lutikat pois nopeasti ja tehokkaasti. Palvelemme mm. yrityksiä, taloyhtiöitä ja yksityisiä kuluttajia koko Suomen alueella.

Ota yhteyttä ja tilaa lutikkatorjunta!

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency

Tämä sivusto käyttää evästeitä tilastointitarkoituksiin ja sivun asetuksiin. Käyttämällä verkkosivustoa hyväksyt tämän. Klikkaa ja lue lisää täältä.